Antena 3 CNN Externe Metoda incredibilă prin care nord-coreenii obțin bani pentru regim

Metoda incredibilă prin care nord-coreenii obțin bani pentru regim

Metoda incredibilă prin care nord-coreenii obțin bani pentru regim
03 Oct 2018   •   16:56

Un grup de hackeri de elită nord-coreeni ar fi la originea valului de atacuri cibernetice împotriva unor bănci, ceea ce i-a permis să adune 'sute de milioane' de dolari pentru regimul de la Phenian, au declarat miercuri experţi în securitatea informatică pentru AFP. 

Acest grup, denumit APT38, este distinct de alte operaţiuni de piratare informatică desfăşurate la nivel de stat, dar este legat de regimul nord-coreean, susţine societatea FireEye într-un raport publicat miercuri, care dezvăluie existenţa respectivei unităţi.

Grupul face parte dintr-un ansamblu mai mare cunoscut sub numele de "Lazarus", dar dispune de un know-how şi instrumente specifice care i-au permis să realizeze unele dintre cele mai spectaculoase atacuri cibernetice.

Modul de operare al APT38 este să nu te grăbeşti în a-ţi cunoaşte ţinta.

Grupul aşteaptă uneori luni de zile sau chiar mai mult de un an pentru a aduna informaţii despre obiectivele sale înainte de a ataca, a explicat Sandra Joyce, vicepreşedinta Departamentului de informaţii de la FireEye.

Potrivit estimărilor companiei de securitate cibernetică, APT38 ar fi reuşit să sustragă până la 1 miliard de dolari din băncile vizate de grup.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord hackeri bani regim
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close