Antena 3 CNN Externe Metoda inedită de a ţine copiii la cursuri, în pandemie. Cum se desfăşoară şcoala

Metoda inedită de a ţine copiii la cursuri, în pandemie. Cum se desfăşoară şcoala

O unitate de învăţământ, din Italia, a găsit o metodă revoluţionară de a continua cursurile, în plină pandemie. Pentru a le inspira şi dragostea pentru locurile din oraş, profesorii au decis ca elevii să înveţe sub umbreluţe, pe plajă. Copiii sunt încântaţi pentru că, în cazul lor, clopoţelul sună de “ieşire” doar când e vremea rea.

Metoda inedită de a ţine copiii la cursuri, în pandemie. Cum se desfăşoară şcoala
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2020   •   07:00

Metoda revoluţionară adoptată de unitatea de învăţământ din Vasto, oraș din sudul regiunii Abruzzo, pe malul Adriaticii, face parte din categoria lucrurilor inedite care se petrec în şcolile din toată lumea, notează Şcoala9.ro 

Elevii din localitatea Vasto se pot declara cu adevărat norocoşi. Două resorturi de la malul mării le-au pus la dispoziţie plajele şi spaţiile pentru ca ei să desfăşoare în siguranţă cursurile, în aer liber, pe plajă.

Copiii au asigurate toate condiţiile pentru a-şi continua cu entuziasm cursurile. Clasa de pe plajă este echipată cu mese și scaune, iar orele se ţin sub umbreluţe.

Organizatorii acestor lecții inedite spun că vor să le insufle copiilor și dragostea pentru locurile din oraș, notează corriere.it

Singurele neplăceri apar atunci când este înnorat, pentru că la primii stropi de ploaie, copii se întorc, posomorâţi, la şcoala clasică.

×
Subiecte în articol: şcoală pandemie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close