Antena 3 CNN Externe Metoda inedită prin care Suedia a scăpat de COVID: ”Există dovezi care demonstrează că...”

Metoda inedită prin care Suedia a scăpat de COVID: ”Există dovezi care demonstrează că...”

Suedia, singura țară europeană care nu a impus măsuri dure împotriva coronavirusului, este acum țara care pare să fi scăpat de un al doilea val al pandemiei. 

Metoda inedită prin care Suedia a scăpat de COVID: ”Există dovezi care demonstrează că...”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    23 Sep 2020   •   13:30

Țara scandinavă a reușit să învingă lupta împotriva pandemiei refuzând să impună restricții dure și dobândind astfel imunitate de grup. Specialiștii sunt de părere că acestă strategia a funcționat, Suedia raportând acum cel mai mic număr de infectări din luna martie, cu doar 28 de cazuri la 100.000 de persoane. 
Acest număr este mai mic decât jumătate din rata de infectare din Marea Britanie, unde se înregistrează 69 de cazuri la 100.000 de oameni. 

Profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, este de părere că aceste date arată faptul că Suedia a învis pandemia. 

„Există dovezi care demonstrează că suedezii au dezvoltat imunitate împotriva virusului, iar cu restul măsurilor luate pentru a opri răspândirea, se poate spune că am controlat această infecția. Epidemia s-a sfârșit”, a declarat Kim Sneppen. 

Suedia, criticată la începutul pandemiei pentru strategia adoptată 

Suedia a fost inițial criticată pentru strategia abordată în lupta împotriva coronavirusului, după ce a raportat o rată ridicată a mortalității, de cinci ori mai mare decât cea din Danemarca și de 10 ori mai mare decât în Norvegia și Findanda.

Țara scandinavă a ținut școlile deschise pentru copii de sub 16 ani, a interzis întâlnirile de peste 50 de persoane și a rugat persoanele în vârstă și bolnavii cronici să se auto-izoleze. Magazinele, restaurantele și terasele au rămas deschise iar purtarea măștii nu a fost impusă de Guvern. 

În ultima săptămnă, în care Suedia pare să fi învins lupta împotriva coronavirusului, rata mortaliității a ajuns la 0, scrie Daily Mail.  

Ce este imunitatea de grup? 

Imunitatea de grup este momentul în care populația este protejată împotriva unei infecții datorită faptului că majoritatea oamenilor din comunitate au fost deja infectați sau vaccinați, iar virusul nu mai are transmitere comunitară. 

Epidemia apare atunci când un virus este transmis constant în societate iar oamenii nu au imunitate împotriva respectivului virus. Imunitatea apare atunci când corpul știe cum să lupta împotriva unei infecțiii, pentru că a mai întâlnit anterior vrisulul, fie prin boală sau vaccin. 


 

×
Subiecte în articol: Suedia coronavirus
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close