Antena 3 CNN Externe Metoda prin care un şofer român de TIR a obţinut o amendă de peste 200.000€, dar şi un an de închisoare, în Franţa

Metoda prin care un şofer român de TIR a obţinut o amendă de peste 200.000€, dar şi un an de închisoare, în Franţa

Un şofer român de TIR a reuşit să obţină o amendă de puţin peste 200.000 de euro, dar şi un an de închisoare, iar asta după ce a reuşit să îl convingă pe judecător că nu este pe deplin vinovat.

Metoda prin care un şofer român de TIR a obţinut o amendă de peste 200.000€, dar şi un an de închisoare, în Franţa
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Carlos Castro
de Alexandra Axinia    |    06 Mai 2023   •   14:21

Un șofer român de TIR, care transporta 214 kilograme de marijuana în vehicul său, a reușit să înduplece un judecător din Franța să îi dea o pedeapsă mai mică decât cea cerută de procuror.

Ceea ce a făcut instanța să revină asupra pedepsei a fost sinceritatea acestuia, care a fost apreciată, și crucială în acest caz. 

Conform cotidianul francez L'Independant, judecătorul a spus că a luat în considerare faptul că inculpatul a fost sincer.

După ce a ajuns la Pollestres, șoferul român a crezut că este în afara oricărui pericol trecând granița dintre Spania și Franța fără incidente. Totuși, pe data de cinci aprilie, vameșii au organizat în zonă o acțiune de control, așa că el a fost oprit pentru verificări.

În acest mod, câinele polițiștilor a găsit mai multe pachete învelite în celofan, fiind vorba despre 214 kilograme de marijuana.

Citește și: Companiile feroviare, amenzi de 700.000 de lei de la ANPC pentru condiţiile din vagoane

"Instanța a ținut cont de gravitatea faptelor, dar și de comportamentul dumneavoastră sincer, în consecință sunteți condamnat la 2 ani, inclusiv un an cu suspendare. Amenda se ridică la 214.000 de euro, adică 1 euro pe gram", a anunțat judecătorul.

De asemenea, bărbatul trebuie să ispășească un an de închisoare.

 

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close