Antena 3 CNN Externe Metode violente. Un filmuleţ cu poliţişti care îl bat pe un american, făcut public (VIDEO)

Metode violente. Un filmuleţ cu poliţişti care îl bat pe un american, făcut public (VIDEO)

Metode violente. Un filmuleţ cu poliţişti care îl bat pe un american, făcut public (VIDEO)
18 Aug 2009   •   17:08

Metodele brutale ale unor poliţişti americani sunt din nou în lumina reflectoarelor. FBI a deschis o anchetă în cazul unui bărbat din Minneapolis, lovit de poliţişti în timpul arestării, în luna februarie. Oamenii legii spun că au acţionat conform regulamentului, dar chiar înregistrările poliţiei par să arate altceva.

Incidentul a fost înregistrat de camera unei maşini a poliţiei. Un anume Derryl Jenkins a fost oprit pentru depăşirea vitezei legale, după ce, potrivit propriilor mărturisiri, băuse câteva beri cu prietenii. Din motive neclare, spiritele s-au încins şi, de cum s-a dat jos din maşină, Jenkins s-a încăierat cu poliţistul care-l oprise.

Situaţia s-a agravat după ce mai mulţi poliţişti au venit în ajutorul colegului lor. Imaginile arată că Jenkins a fost lovit de mai multe ori în timp ce era culcat la pământ, în zăpadă. Reprezentanţii poliţiei spun însă că nu şi-au făcut decât datoria.

Toţi cei implicaţi în incident s-au ales cu răni uşoare. Ulterior, toate acuzaţiile împotriva lui Jenkins au fost retrase, dar acesta nu s-a mulţumit cu atât şi a cerut ca înregistrarea să fie dată publicităţii, pentru ca toată lumea să poată vedea ce s-a întâmplat. Ancheta FBI a fost cerută chiar de şeful poliţiei din oraş, care consideră că acţiunile unora din oamenii săi "dau motive de îngrijorare". Poliţiştii au dat totuşi asigurări că rămân de partea cetăţenilor.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close