Antena 3 CNN Externe Metodele NSA amintesc de STASI, consideră Angela Merkel

Metodele NSA amintesc de STASI, consideră Angela Merkel

Metodele NSA amintesc de STASI, consideră Angela Merkel
de M.T.    |    18 Dec 2013   •   15:38

Practicile de spionaj ale Statelor Unite sunt precum cele folosite de STASI, celebra poliţie secretă est-germană, consideră cancelarul german, Angela Merkel, care a făcut această afirmaţie în timpul unei discuţii mai aprinse cu preşedintele SUA, Barack Obama, informează The Guardian, citat de Mediafax.

După ce Der Spiegel a dezvăluit că americanii i-au ascultat telefonul personal, Merkel i-a spus lui Obama, foarte nervoasă, că ceea ce s-a întâmplat aminteşte de STASI.

De asemenea, cancelarul german i-a spus preşedintelui american că NSA nu poate fi de încredere din cauza volumului mare de materiale a căror scurgere a permis-o, prin intermediul lui Edward Snowden.

„NSA nu poate fi în mod clar de încredere în legătură cu informaţiile private pentru că l-a lăsat pe Snowden să le sustragă”, i-a spus Merkel.

Preşedintele comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Mike Roger, a refuzat să comenteze remarcile lui Merkel în discuţia cu Obama.

Într-un comentariu pentru The Guardian, el a numit schimbul de replici „o conversaţie care este posibil să fi avut sau să nu fi avut loc”.

Snowden urmează să depună mărturie în scandalul NSA în cadrul unei anchete a Parlamentului European, luna viitoare, spre nemulţumirea Washingtonului, care face presiuni pentru a opri această depoziţie.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close