Antena 3 CNN Externe #MeToo. O cântăreață, fostă parlamentară, susține că a fost violată de șeful unei federații de fotbal: „Gândul să mă duc la poliţie mi s-a părut intolerabil”

#MeToo. O cântăreață, fostă parlamentară, susține că a fost violată de șeful unei federații de fotbal: „Gândul să mă duc la poliţie mi s-a părut intolerabil”

 #MeToo. O cântăreață, fostă parlamentară, susține că a fost violată de șeful unei federații de fotbal: „Gândul să mă duc la poliţie mi s-a părut intolerabil”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Oct 2017   •   23:20

Cântăreaţa sud-africană Jennifer Ferguson, fostă parlamentară, l-a acuzat pe preşedintele federaţiei de fotbal din ţara sa, Danny Jordaan, că a violat-o în urmă cu aproape 24 de ani, informează BBC.

Jennifer Ferguson a susţinut pe un blog că a fost violată de Danny Jordaan într-un hotel din oraşul Port Elizabeth. Ferguson, care are acum 57 de ani, stabilită în Suedia, a explicat că a hotărât să vorbească despre acest incident fiindcă a fost impresionată de campania #MeToo de pe reţelele de socializare.

Ferguson a spus că în perioada în care a avut loc violul era foarte fericită fiindcă fusese nominalizată în mod surprinzător de Congresul Naţional African (ANC), partidul lui Nelson Mandela, pentru a face parte din primul parlament ales democratic în Africa de Sud.

Ferguson a povestit că, după un recital al ei, Jordaan a intrat în camera sa de hotel şi a violat-o. Cântăreaţa a adăugat că a fost în stare de şoc după viol.

„Gândul să mă duc la poliţie mi s-a părut intolerabil. Ce să spun? Ar fi trebuit să strig mai tare? Să lupt mai mult cu el? Am fost complice într-un anume fel? Toate aceste întrebări mi-au trecut prin minte. Am plâns”, a declarat Ferguson.

Membru important al ANC şi preşedinte al comitetului de organizare al Mondialului 2010 din Africa de Sud, Jordaan, 66 de ani, nu a răspuns acuzaţiilor pe care i le aduce Ferguson.

×
Subiecte în articol: viol metoo
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close