x close

Metrorex, anunţ important după incidentele de la metrou

15 Dec 2017   •   14:11
Metrorex, anunţ important după incidentele de la metrou

Metrorex informează, vineri, în urma incidentului de la metrou, că mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi pentru a lua toate măsurile pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă.

„Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Metrorex în colaborare cu Poliţia Metrou recomandă tuturor călătorilor păstrarea distanţei faţă de marginea peronului, marcată cu o linie de siguranţă. În acest sens se transmit anunţuri mai dese prin instalaţiile de sonorizare din staţiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex.

Metrorex recomandă ca în situaţii de urgenţă să fie apelat numărul naţional de urgenţă 112.

Poliţia Capitalei face apel la cetăţeni să îşi păstreze calmul, precizând că oamenii legi sunt la datorie. Reprezentanţii instituţiei precizează că poliţiştii acţionează în staţiile de metrou îmbrăcaţi în haine civile.

Există (n.r. echipe de poliţişti) în permanenţă. Nu sunt atât de vizibile pentru că acţionează în civil, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati