Antena 3 CNN Externe Metroul din Harkov, unde mii de oameni și-au găsit refugiul în timpul bombardamentelor, se redeschide

Metroul din Harkov, unde mii de oameni și-au găsit refugiul în timpul bombardamentelor, se redeschide

Metroul din Harkov își va relua activitatea după luni de zile în care a servit drept adăpost, a anunțat primarul orașului, potrivit CNN.

Metroul din Harkov, unde mii de oameni și-au găsit refugiul în timpul bombardamentelor, se redeschide
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Mai 2022   •   23:30

Se redeschide metroul din Harkov. Mii de oameni l-au folosit ca adăpost în timpul bombardamentelor

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat că sistemul de metrou al orașului își va relua operațiunile marți, după luni de zile în care a servit drept adăpost pentru cetățenii care căutau să scape de bombardamentele rusești.

„Mâine, pe 24 mai, vom deschide metroul", a declarat Terekhov.

Metroul va avea un program diferit.

„Toate liniile vor fi lansate. Traficul la metrou se va desfășura de la ora 7:00 până la ora 19:00. Intervalele nu vor fi aceleași ca în timp de pace. Depozitul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor și bombardamentelor, așa că intervalele vor fi mai lungi", a precizat primarul din Harkov.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost intens bombardat de ruși și numeroși locuitori s-au refugiat în subteran.

„Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost antiaerian, în special pasajele subterane ale metroului", a mai spus Terekhov.

Metroul din Harkov a devenit un adăpost din primele ore ale invaziei rusești din 24 februarie. Locuitorii au ocupat băncile, treptele și podelele stațiilor, precum și vagoanele de metrou.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Harkov metrou
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close