Antena 3 CNN Externe Mexic: Peste 20 de persoane au murit într-o serie de atacuri în statul Michoacan

Mexic: Peste 20 de persoane au murit într-o serie de atacuri în statul Michoacan

Mexic: Peste 20 de persoane au murit într-o serie de atacuri în statul Michoacan
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   09:22

Mai multe persoane înarmate au atacat poliţia federală în şase localităţi din statul mexican Michoacan, incidentele soldântu-se cu 22 de morţi, a anunţat, miercuri, Ministerul de Interne din Mexic, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În afara celor 22 de morţi - doi reprezentanţi ai poliţiei federale şi 20 de atacatori - alte 15 persoane au fost rănite.

„Doi poliţişti au fost ucişi, 20 de suspecţi au fost împuşcaţi mortal, iar alte 15 persoane se află în arest”, a anunţat Ministerul prin intermediul unui comunicat.

Statul Michoacan, aflat în vestul ţării, este controlat în cea mai mare parte de puternicul cartel Cavalerii Templerieri.

Michoacan a fost primul stat care a primit militari pe teritoriul său, atunci când fostul preşedinte Felipe Calderon a decis să mobilizeze zeci de mii de soldaţi pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri în 2006.

În Michoacan se cultivă marijuana şi mac şi se fabrică droguri sintetice în laboratoare improvizate, acestea fiind apoi exportate în Statele Unite.

În luna mai, guvernul mexican a promis să menţină mii de trupe în regiunea afectată de violenţele cartelurilor de droguri până în momentul în care pacea va fi reinstalată.

Ministrul de interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat apoi o întâlnire între forţele de securitate naţionale şi funcţionarii locali în capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a condus la crearea de grupuri de autoapărare în mai multe localităţi.

Aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de poliţişti federali au fost desfăşuraţi în regiunea Michoacan în această perioadă, potrivit autorităţilor.

Ministrul de Interne a declarat că trupele vor rămâne până în momentul în care condiţiile de securitate vor fi ameliorate, iar guvernul regiunii va putea să facă faţă singur situaţiei.


×
Subiecte în articol: Mexic trafic de droguri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close