Antena 3 CNN Externe Cel puțin 15 morți și peste 70 de răniți după ce un tren de metrou s-a prăbuşit în Ciudad de México

Cel puțin 15 morți și peste 70 de răniți după ce un tren de metrou s-a prăbuşit în Ciudad de México

Cel puțin 15 persoane au murit și alte 70 au fost rănite grav, după ce o linie suspendată a reţelei de metrou din Mexico City s-a prăbușit, împreună cu mai multe vagoane pe care le susținea.

Cel puțin 15 morți și peste 70 de răniți după ce un tren de metrou s-a prăbuşit în Ciudad de México
de Laura Dinu    |    04 Mai 2021   •   08:58

Metroul circula pe linia suspendată a sistemului de tranzit rapid a orașului, pe cea mai nouă Linie 12, cunoscută sub numele de Linia de Aur, când aceasta s-a prăbușit, a declarat secretariatul mexican pentru gestionarea riscurilor și protecției civile.

Accidentul a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México.

Trenul de metrou s-a prăbuşit între staţiile Olivos şi Tezonco.

Filmările de pe camerele de supraveghere arată momentul prăbușirii chiar peste o stradă cu mașini în mișcare, urmat de un nor de praf și resturi.

Primarul orașului Mexico, Claudia Sheinbaum, a ajuns la locul accidentului. "Pompierii și personalul de securitate publică lucrează, iar spitalele deservesc. În scurt timp vom oferi mai multe informații", a scris ea pe contul său oficial de Twitter.

Incidentul s-a petrecut la 22:25. ora locală, potrivit ministrului de interne al orașului Mexico, Alfonso Suarez Del Real, scrie CNN.

×
Subiecte în articol: metrou Mexic
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close