Antena 3 CNN Externe "Mi-e frică să ies pe stradă”. Fenomenul înfricosător care a atins proporţii epidemice în Egipt

"Mi-e frică să ies pe stradă”. Fenomenul înfricosător care a atins proporţii epidemice în Egipt

"Mi-e frică să ies pe stradă”. Fenomenul înfricosător care a atins proporţii epidemice în Egipt
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
04 Sep 2012   •   09:58

Hărţuirea sexuală a atins „proporţii epidemice” în Egipt. În ultimele trei luni, numărul de cazuri de hărţuire sexuală a crescut alarmant. Pentru multe dintre femeile egiptene, hărţuirea sexuală (care uneori se transformă în atacuri violente în grup) a devenit un fenomen zilnic, relatează BBC News.

Iarna trecută, o femeie egipteană a fost asaltată de un grup de bărbaţi în Alexandria. Incidentul a fost filmat şi postat pe internet. Femeia a fost atacată de o mulţime de bărbaţi pe stradă iar ţipetele ei de abia se auzeau în zgmotul mulţimii. Era greu de desluşit cine o ataca şi cine încerca să o ajute.

Cazul aceasta este unul extrem, însă potrivit unor studii recente mii de femei din Egipt se cofruntă cu probleme similare în fiecare zi.

Marwa (nu este numele ei real) spune că se teme să nu fie agresată fizic sau verbal, indiferent unde s-ar duce.

„Acest fenomen mă sperie pe mine, ca femeie. Mi-e teamă să ies pe stradă, mi-e teamă să nu fiu hărţuită. Şi această teamă mă opreşte să mai ies în spaţiile publice. Sunt extrem de precaută în felul în care mă îmbrac. Mi-e teamă să nu atrag atenţia”, povesteşte femeia.

Dar modul conservator şi tradiţional de îmbrăcăminte nu mai constituie un mijloc de protecţie, avertizează Dina Farid, reprezentantă a organizaţiei „Egypt's Girls are a Red Line” care se luptă pentru drepturile femeilor. Chiar şi femeile care poartă văl sunt ţinta unor astfel de atacuri.

Un studiu realizat în 2008 de Centrul Egiptean pentru Drepturile Femeilor arată că mai mult de 80% dintre femeile egiptene au experimentat hărţuirea sexuală.


 

×
Subiecte în articol: Egipt hartuire sexuala alexandria
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close