Antena 3 CNN Externe Miah, o copilă de 11 ani, și-a văzut prietena împușcată în fața ei de ucigașul în masă din Texas | Cum a reușit să supraviețuiască

Miah, o copilă de 11 ani, și-a văzut prietena împușcată în fața ei de ucigașul în masă din Texas | Cum a reușit să supraviețuiască

Miah Cerrillo, o elevă de 11 ani, a văzut-o pe prietena sa cum cade împușcată mortal de Salvador Ramos, tânărul care a ucis, marți, 19 copii și doi adulți la școala elementară Robb din Uvalde, înainte de a fi, el însuși, omorât de poliție.

Miah, o copilă de 11 ani, și-a văzut prietena împușcată în fața ei de ucigașul în masă din Texas | Cum a reușit să supraviețuiască
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   17:25

Eleva de clasa a patra i-a spus tatălui, Miguel Cerrillo, că mai întâi și-a văzut profesoara, Eva Mireles, cum cade sub gloanțele lui Ramos, în timp ce ținea telefonul în mână.

Miah a recuperat telefonul lui Mireles și l-a folosit pentru a suna ulterior la 911.

Ramos împușcat-o apoi pe prietena lui Miah.

În acel moment, copila a decis să simuleze că a murit, întinzându-se deasupra fetei rănite grave, care sângera abundent.

Tatăl elevei mărturisește că Miah i-a spus că victima încă respira, atunci când s-a mânjit cu sângele ei și s-a prefăcut moartă.

Stratagema a funcționat, pentru că agresorul a ignorat-o.

Poliția  a aflat de mesajele lui Ramos abia după masacru

Miguel Cerrillo a alergat într-un suflet la școală atunci când a aflat de situația terifiantă și a ajuns exact la timp pentru a vedea cum un ofițer de poliție o conducea pe fiica sa, plină de sânge, afară din clădire.

19 elevi și doi dintre profesorii lor au fost uciși, marți, la școala din Uvalde de Salvador Ramos, fost elev, în vârstă de 18 ani, care își achiziționase legal, cu o săptămână înainte, o armă similară puștii militare de asalt AR-15 și sute de cartușe.

Ramos nu era cunoscut cu antecedente penale sau boli psihice. A fost descris de cunoscuți drept un singuratic, care abandonase cursurile după ce a fost agresat în școală.

Înainte de masacru, Ramos a trimis mai multe mesaje de pe telefon, inclusiv către o fată din Germania cu care coresponda.

În mesaje, agresorul anunța că și-a împușcat bunica și că se îndreaptă către o școală.

Autoritățile au aflat abia ulterior comiterii crimelor despre aceste mesaje.

×
Subiecte în articol: Miah Cerrillo Uvalde Texas Salvador Ramos
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close