Antena 3 CNN Externe Michelle Obama a participat la amenajarea unei grădini de zarzavat în parcul Casei Albe

Michelle Obama a participat la amenajarea unei grădini de zarzavat în parcul Casei Albe

Michelle Obama a participat la amenajarea unei grădini de zarzavat în parcul Casei Albe
Sursa foto: Michelle Obama
21 Mar 2009   •   14:28

Michelle Obama şi-a încercat puterile în grădinărit. Prima Doamnă a dat, simbolic, primele lovituri de hârleţ pentru amenajarea unei grădini de zarzavat în parcul reşedinţei prezidenţiale.
Casa Albă nu a mai avut grădină de zarzavat de la al doilea Război Mondial, când Prima Doamnă de atunci, Eleanor Roosevelt, dorea să fie un exemplu în vremuri de penurie.

Bucătarii preşedinţiei visau de mult la o sursă de legume şi fructe proaspete. Ei şi-au găsit acum o aliată în Michelle Obama, care a susţinut mereu alimentaţia naturală şi sănătoasă. ?Vom avea nişte mentă, vom avea salată, vom avea şi nişte fragi. Şi o să mai avem şi un stup, pentru că unul din grădinari... mă bucur că vă place, pentru că fetele mele nu prea sunt încântate de stup... dar vom încerca să ne facem singuri şi mierea?, a explicat Michelle Obama

Pentru că îndatoririle oficiale nu-i vor lăsa, probabil, timp să se ocupe de grădină, Prima Doamnă o va da în grija elevilor unei şcoli primare. Aceştia au ajutat-o vineri să desţelenească pământul iar peste două săptămâni vor planta răsadurile. Prima recoltă este aşteptată în iunie şi nu va aproviziona doar bucătăria Casei Albe, ci şi o cantină pentru săraci din vecinătate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Casa Alba
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close