Antena 3 CNN Externe "Miciona" a fost arestată. Femeia-mafiot a fost adusă în faţa justiţiei

"Miciona" a fost arestată. Femeia-mafiot a fost adusă în faţa justiţiei

"Miciona" a fost arestată. Femeia-mafiot a fost adusă în faţa justiţiei
Sursa foto: Foto: EPA
28 Iun 2012   •   12:31

"În Sicilia, femeile sunt mai periculoase decât focurile de armă" conform unei replici din faimosul "Naşul", filmul regizat de Francis Ford Coppola.

Poliţia italiană a arestat-o pe Raffaella D'Alterio, "Naşa" mafiei napoletane, împreună cu alţi 65 de suspecţi. Acţiunea de ieri a carabinierilor a vizat anihilarea clanului Pianese-D'Alterio, o temută grupare care conducea partea de nord a oraşului.

Chiar dacă "Miciona"(pisica), aşa cum este cunoscută D'Alterio,  nu intră în tiparul obişnuit al şefilor mafioţi, ea şi ceilalţi reţinuţi sunt acuzaţi de şantaj, posesie ilegală de arme, jaf şi trafic de stupefiante.

D'Alterio a preluat conducerea clanului interlop cu şase ani în urmă, atunci când soţul ei, Nicola Pianese, a fost asasinat de către o grupare rivală. "Miciona" şi-a impus autoritatea şi a controlat cu succes afacerile ilegale.
Ea însăşi a fost ţinta unui alt clan mafiot, dar a scăpat miraculos cu viaţă după ce a fost împuşcată de mai multe ori, relatează The Telegraph.

Procurorii o acuză pe D'Alterio de conexiuni cu mafia napoletană, Camorra.
Temuta aripă criminală din peninsulă este recunoscută pentru acţiuni de intimidare violente, pentru traficul de droguri, fabricarea de bunuri contrafăcute. Cu câţiva ani în urmă, scandalul gunoiului din Napoli a fost pus pe seama acestui grup mafiot. De asemenea, Camorra deţine monopolul construcţiilor din oraş şi din împrejurimi.

Aproape în fiecare zi, războiul pentru ariile de influenţă din porturile sudice se soldează cu vărsări de sânge.

Anchetatorii, care se ocupă de caz, au pus sechestru pe mai multe conturi şi locuinţe, magazine şi reprezentanţe auto.

×
Subiecte în articol: Camorra Napoli
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close