Antena 3 CNN Externe Microsoft suspendă activitățile din Rusia, pe măsură ce sancțiunile occidentale se înăspresc

Microsoft suspendă activitățile din Rusia, pe măsură ce sancțiunile occidentale se înăspresc

Microsoft a declarat vineri că suspendă vânzările produselor și serviciilor sale în Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care s-a distanțat de Moscova după invazia Ucrainei.

Microsoft suspendă activitățile din Rusia, pe măsură ce sancțiunile occidentale se înăspresc
Sursa foto: Getty Images/ Ethan Miller
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   17:07

Mai multe companii importante, printre care Apple Inc, Nike și Dell Technologies, au rupt legăturile cu Rusia, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni aspre  Moscovei.

Apple a declarat marți că a întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Dell a anunțat o măsură similară săptămâna trecută.

Pe lângă suspendarea noilor vânzări, Microsoft a oprit multe activități în Rusia, în conformitate cu sancțiunile guvernamentale, a declarat președintele companiei, Brad Smith, scrie Reuters.

De asemenea, companiile tehnologice au restricționat mass-media rusă controlată de stat, inclusiv RT și Sputnik, ca răspuns la solicitările guvernelor și la apelurile de a preveni răspândirea propagandei ruse. Rusia a numit invazia Ucrainei o ”operație specială”.

La începutul acestei săptămâni, Microsoft anunța că a eliminat aplicațiile mobile ale RT din Windows App Store și a interzis reclamele în mass-media sponsorizate de statul rus. Meta Platforms, Google și YouTube al lui Alphabet au luat măsuri similare

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close