Antena 3 CNN Externe Peste 500 de migranți înghesuiți pe o ambarcațiune, au fost salvați și debarcați pe insula Lampedusa din Italia

Peste 500 de migranți înghesuiți pe o ambarcațiune, au fost salvați și debarcați pe insula Lampedusa din Italia

Paza de coastă italiană a salvat 539 de migranți dintr-o barcă de pescuit ce plutea în derivă pe lângă insula Lampedusa.

Peste 500 de migranți înghesuiți pe o ambarcațiune, au fost salvați și debarcați pe insula Lampedusa din Italia
Sursa foto: Twitter/ CHAUDHRY IMRAN
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   13:58

Acesta este cel mai mare număr de migranți ilegali salvați în Italia într-o singură zi.

La bord se aflau femei și copii. Unii dintre migranții ce călătorea pe Marea Mediterană dinspre Libia, prezentau urme de violență.

Poliția italiană a deschis o anchetă, și ia în considerare posibilitatea ca aceștia să fi fost închis împotriva voinței lor în Libia, se arată într-un comunicat, potrivit BBC.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), pe această rută a Mediteranei centrale, folosită de migranţii africani pentru a ajunge în Europa după ce au traversat Libia, peste o mie de migranţi au murit de la începutul anului.

Lampedusa este unul din porturile principale de debarcare pentru cei ce vor să ajungă în Europa. 

În luna mai, peste 1.000 de migranți au ajuns pe insula italiană în decurs de câteva ore.

În Lampedusa se găsește o tabără pentru refugiați, care inițial era construită să adăpostească maxim 300 de oameni. Acum este casă pentru aproape 2.000 de oameni.

Primarul Lampedusei, Toto Martello, a cerut crearea de ''coridoare umanitare'' pentru migranţii care încearcă să ajungă în UE şi elaborarea unui pact european privind migraţia şi azilul axat pe ''primirea şi integrarea'' migranţilor.

×
Subiecte în articol: migranti Italia Lampedusa salvare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close