Antena 3 CNN Externe Peste 300 de migranți, între care 103 copii, găsiți într-o remorcă de TIR abandonată de șofer | Ce au constatat autoritățile mexicane

Peste 300 de migranți, între care 103 copii, găsiți într-o remorcă de TIR abandonată de șofer | Ce au constatat autoritățile mexicane

Peste 340 de persoane au fost găsite de autorități în remorca unui TIR.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   10:36

În vehiculul tractat, abandonat de șofer în statul mexican Veracruz, oamenii stăteau printre gunoaie și recipiente de plastic, după cum arată o fotografie distribuită de Institutul Național pentru Migrație (INM) din Mexic, relatează BBC.

În total, 343 de persoane au fost găsite în remorcă, duminică seara, adaugă sursa citată.

Între acestea, 103 erau minori. Toți purtau brățări cu coduri de culori, metodă folosită de traficanți pentru identificarea lor.

Oamenii din remorcă proveneau din Guatemala, Honduras, El Salvador și Ecuador. Ei păreau nevătămați, iar remorca avea ventilatoare și orificii de aerisire, au declarat oficialii mexicani.

Citește și: Marea Britanie, decizie tranșantă în ceea ce privește fluxul de migranți

Nu a fost clar imediat unde se află șoferul TIR-ului, notează BBC, care precizează că migranții urmează să fie îngrijiți de serviciile sociale mexicane până când se va decide statutul lor.

Anul trecut, 53 de migranți au fost găsiți morți într-o remorcă de camion abandonată în statul american Texas.

Datele poliției de frontieră obținute de CBS News în octombrie arată că cel puțin 853 de migranți au murit încercând să treacă ilegal frontiera dintre SUA și Mexic în ultimele 12 luni.

Acest lucru a făcut ca 2022 să fie cel mai letal an pentru migranții care încearcă să ajungă în Statele Unite, fiind depășit cu mult recordul anterior, de 546 de decese, consemnat în 2021.

În aceeași perioadă, polițiștii americani de frontieră au reținut un număr record de 2,2 milioane de migranți la granița de sud-vest a țării.

Sursa: BBC

×
Subiecte în articol: Mexic Veracruz migranti
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close