Antena 3 CNN Externe Alertă în Europa! Migranții veniți din Belarus au rupt gardul de la granița cu Polonia și au pătruns în țară

Alertă în Europa! Migranții veniți din Belarus au rupt gardul de la granița cu Polonia și au pătruns în țară

Două grupuri mari de migranți venind de pe teritoriul belarus au distrus gardul de la granița cu Polonia, unde guvernul de la Varșovia a desfășurat importante efective de soldați, anticipând confruntări cu forțele de ordine, relatează presa internațională.

Alertă în Europa! Migranții veniți din Belarus au rupt gardul de la granița cu Polonia și au pătruns în țară
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Noi 2021   •   10:02

Potrivit DPA, care citează surse locale, câteva zeci de oameni au reușit să distrugă împrejmuirea de securitate în apropierea satelor Krynki și Bialoweza, după care au trecut granița în Polonia.

O purtătoare de cuvânt a grănicerilor a declarat pentru postul de radio că în dreptul celor două sate gardul și barierele au fost înlăturate cu forța.

Unii migranți au fost întorși  în Belarus dar alții au reușit să fugă, a adăugat aceasta.

De partea belarusă a graniței se află câteva sute de migranți, menționează agenția de presă germană, amintind că Polonia refuză să le permită acestora accesul pe teritoriul său.

În ultimele săptămâni, din dispoziția autorităților de la Varșovia, au fost dislocate întăriri militare masive la frontieră, unde a instalat, de asemenea, un gard de sârmă ghimpată.

Marți, președintele belarus Aleksandr Lukaşenko a cerut ca migranților să li se permită intrarea în Polonia, susținând că aceștia urmăresc în principal să se stabilească în Germania și nu în Polonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

UE pregătește noi sancțiuni în scandalul migranților 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de Reuters, circa 2.000 de migranți sunt masați la granița dintre Belarus şi Polonia şi încearcă să pătrundă în Uniunea Europeană.

Autoritățile poloneze spun însă că numărul străinilor de la granița sa este de 3.000 - 4.000.

Oficialii european îl acuză pe Lukaşenko că acționează ''în stilul gangsterilor'', facilitând trecerea migranților spre Uniunea Europeană, ca represalii față de sancțiunile împotriva Belarusului.

La rândul său, Comisia Europeană a anunțat că pregătește sancțiuni împotriva companiilor aeriene care participă la transportul migranților din Orientul Mijlociu către capitala Belarusului,. UE are în vedere în special compania aeriană de stat din Belarus, Belavia.

Sursa: Agerpres

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close