Antena 3 CNN Externe Nu se mai află migranţi în tabăra din Del Rio

Nu se mai află migranţi în tabăra din Del Rio

Şeful Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), Alejandro Mayorkas, a declarat vineri că nu nu se mai află migranţi în tabăra în care se aflau mii de persoane, în condiţii mizere, sub podul din Del Rio, la graniţa dintre Texas şi Mexic.

Nu se mai află migranţi în tabăra din Del Rio
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Sep 2021   •   13:39

Autoritățile americane au mutat mii de migranți dintr-un oraș de graniță din statul Texas, unde aceștia se adunaseră în ultima vreme, ridicând mari probleme oficialităților locale, care s-au străduit să le asigure hrană și acces la igienă.

Numărul migranților ajunsese la un moment dat la aproximativ 10.000.

Aceștia s-au adăpostit sub podul care leagă Del Rio (statul american Texas) de orașul mexican Acuna.

În total, Statele Unite au expulzat aproximativ 2.000 de persoane cu avionul spre Haiti, într-un moment în care tratamentul aplicat migranţilor la Del Rio a adus o avalanşă de critici administraţiei Biden.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat sâmbătă că va fi accelerat ritmul expulzărilor cu avionul a aproape 15.000 de migranţi.

Departamentul pentru Securitate Națională a menționat că transferul migranților în centre de procesare va continua "pentru ca migranții ilegali să fie reținuți prompt, supuși procedurilor corespunzătoare și îndepărtați din Statele Unite în conformitate cu legile și politicile SUA".

Numărul de migranți a crescut anul acesta la granița dintre SUA și Mexic. Pentru prima dată în 21 de ani, numărul migranților reținuți acolo în luna iulie a depășit 200.000.

×
Subiecte în articol: migranti Texas SUA Del Rio haiti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close