Antena 3 CNN Externe Migraţia sutelor de mii de antilope gnu, din estul Africii, ?a opta minune a lumii? desfăşurată pe 2.000 de kilometri (VIDEO)

Migraţia sutelor de mii de antilope gnu, din estul Africii, ?a opta minune a lumii? desfăşurată pe 2.000 de kilometri (VIDEO)

Migraţia sutelor de mii de antilope gnu, din estul Africii, ?a opta minune a lumii? desfăşurată pe 2.000 de kilometri (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Sep 2010   •   17:36

Migraţia antilopelor sălbatice din estul Africii oferă un spectacol fascinant nu doar pentru localnici, ci şi pentru turişti.  Nici animalele de pradă, nici râurile infestate, plini de crocodili nu pot opri sutele de mii de antilope în drumul lor spre câmpiile unde îşi vor găsi hrana.

Migraţia antilopelor "gnu" a fost descrisă de o publicaţie americană drept "a opta minune a lumii". În fiecare an, în această perioadă, turmele pornesc într-o călătorie de 2000 de kilometri, din Kenya până în Tanzania.

Călătoria este urmărită, din maşini sau din... balon, de turişti străini care plătesc mii de dolari pentru acest privilegiu.

Într-adevăr, dramele nu lipsesc: antilopele, însoţite de zebre şi gazele, sunt pândite nu doar de turişti, ci şi de lei, leoparzi şi mai ales crocodili.

Acum, însă, migraţia se confruntă cu o nouă ameninţare. Guvernul din Tanzania doreşte să construiască o şosea chiar în calea antilopelor.



Antena 3

×
Subiecte în articol: africa migratie turisti lei
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close