Antena 3 CNN Externe Mihai Ghimpu: Unirea cu România se va face dacă o vrea poporul moldovean

Mihai Ghimpu: Unirea cu România se va face dacă o vrea poporul moldovean

Mihai Ghimpu: Unirea cu România se va face dacă o vrea poporul moldovean
Sursa foto: mihai ghimpu
02 Mar 2010   •   00:30


Preşedintele parlamentului moldovean şi actual preşedinte al statului Mihai Ghimpu susţine că nimeni nu va putea împiedica reunificarea Moldovei cu România "dacă oamenii vor face presiuni" pentru aceasta.
Ghimpu a declarat pentru Radio Europa Liberă deşi unificarea nu este un scop al Alianţei pentru Integrare Europeană la guvernare, "nimeni nu poate spune ce se va întâmpla mâine. Cine a putut prezice cutremurul din Chile?"
Acesta declarase anterior presei ruse că reunificarea nu se va produce niciodată.
Ghimpu adăuga că "există lucruri ce sunt rezolvate doar de timp şi societate. Dacă poporul moldovean doreşte reunificare, nimeni nu îi va opri, fie Ghimpu, Voronin, [premierul rus Vladimir] Putin, sau [secretarul american de stat Hillary] Clinton."
Ghimpu declara că se aşteaptă ca liderul Partidului Democratic Marian Lupu, fostul preşedinte al parlamentului din Partidul Comunist care a defectat, să fie ales următorul preşedinte până la finele anului fie prin vor popular. fie de parlament.
Alianţa pentru Integrare Europeană- care este alcîtuită din patru partide pro-occidentale- a câştigat alegerile generale de anul trecut la o mică diferenţă după violente proteste de stradă contra fraudării alegerilor de către Partidul Comunist.
Alianţa nu a reuşit să strângă cele trei-cincimi din voturile din parlament necesare pentru a alege un preşedinte care să îi succeadă preşedintelui Vladimir Voronin.
Coaliţia la guvernare se pregăteşte să schimbe procedura de alagere a preşedintelui pentru a evita noi alegeri generale. Amendamentele la Constituţie sunt coordonate cu Comisia de la Veneţia a Consiliului Europei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Ghimpu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close