Antena 3 CNN Externe Mihai Șora: Niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării

Mihai Șora: Niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării

Mihai Șora: Niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării
09 Noi 2016   •   12:29

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a scris, legat de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, că niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării, dar şi că, în urma nopţii electorale americane, a aflat că locul cascadei Niagara nu s-a schimbat, potrivit News.ro.

”După noaptea care a trecut peste noi, am aflat două lucruri: 1. va trebui, pentru o perioadă, să «compunem» cu noul preşedinte american. 2. Cascada Niagara se află tot acolo”, a scris Mihai Şora, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Omul care visează să ajungă sub cascada Niagara, ”să-i cadă apa-n cap“, cum a povestit recent soţia sa, Luiza Şora, a făcut, pe scurt, referire la rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA.

Legat de zicala ”Fiecare popor îşi merită conducătorii“, Mihai Şora spune că este una înşelătoare. ”Niciun popor din lume nu merită să fie minţit, manipulat, sărăcit şi legat la ochi. Niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării şi pus în situaţia de a face o alegere nepotrivită”.

Iar drept concluzie, el face o comparaţie: ”Nici poporul german nu merita, în 1933, să fie adus în situaţia de a-l alege pe Hitler”.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Mihai Sora
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close