Antena 3 CNN Externe Talibanii au evacuat 3.000 de familii pentru a le da casele acestora luptătorilor lor. Mii de oameni au ieșit în stradă

Talibanii au evacuat 3.000 de familii pentru a le da casele acestora luptătorilor lor. Mii de oameni au ieșit în stradă

Mii de afgani au ieșit în stradă în Kandahar pentru a protesta împotriva evacuării forțate a 3.000 de familii, după ce talibanii le-au dat casele acestora luptătorilor lor.

Talibanii au evacuat 3.000 de familii pentru a le da casele acestora luptătorilor lor. Mii de oameni au ieșit în stradă
Sursa foto: Twitter/DDIndialive
de Alexandra Ionescu    |    15 Sep 2021   •   10:30

Protestatarii s-au adunat în fața casei guvernatorului din Kandahar după ce familiilor li s-a dat 3 zile pentru evacuare, în ciuda faptului că unii dintre ei locuiesc acolo de zeci de ani.

Imaginile arată mii de oameni mărșăluind pe străzi, iar unii dintre ei au mâinile ridicate ca și cum s-ar preda.

Cu toate că majoritatea protestatarilor sunt bărbați, într-o filmare separată se arată un grup de cel puțin 20 de femei acoperite cu burka.

Colonia rezidențială, de unde cei 3.000 au fost evacuați, e ocupată, în mare parte de familiile generalilor în rezervă și a altor militari care au luptat pentru forțele afgane. 

Purtătorii de cuvânt ai talibanilor nu au făcut nicio declarație legată de evacuările acestea, care vin după ce un alt grup a fost acuzat că a dat afară din casă familii din Valea Panjshir și a amenințat că va face același lucru cu locuitorii din Daikundi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Proteste sporadice care au avut loc împotriva talibanilor care au ocupat Kabulul în urmă cu o lună, și s-au încheiat de multe ori cu violențe, deși astăzi nu a fost cazul, cel puțin până acum. 

Liderii talibani au promis că vor investiga orice formă de abuz, dar au cerut oamenilor să ceară aprobare înainte de a organiza vreun protest.

Vineri, Michelle Bechelet a spus în fața Consiliului pentru Drepturile Omului că răspunsul talibanilor la protestele pașnice devine din ce în ce mai violent. 

×
Subiecte în articol: Kandahar Afganistan protest evacuare talibani
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close