Antena 3 CNN Externe Mii de americani au protestat faţă de reforma din sistemul sanitar propusă de Barack Obama

Mii de americani au protestat faţă de reforma din sistemul sanitar propusă de Barack Obama

Mii de americani au protestat faţă de reforma din sistemul sanitar propusă de Barack Obama
13 Sep 2009   •   13:32

Mii de conservatori au protestat sâmbătă, în faţa clădirii Capitoliului, faţă de reforma sănătăţii propusă de preşedintele Barack Obama. În acest timp, la Minneapolis, preşedintele Obama a explicat, în faţa a 15.000 de susţinători, de ce este importantă reforma sănătăţii pentru americani.

"A trecut deja aproape un secol de când Teddy Roosevelt a cerut o reformă a sănătăţii. Aproape fiecare preşedinte şi fiecare Congres a încercat de atunci să facă asta, iar eşecul, an după an, deceniu după deceniu, nu a făcut decât să împovăreze familiile, afacerile şi pe contribuabili, aşa că nu mai putem răbda, nu mai putem suferi în continuare", a spus preşedintele.

Barack Obama i-a îndemnat pe americani să susţină planul de reformare a sistemului de asigurări medicale. El a spus că SUA sunt mai aproape ca oricând de o reformă a sănătăţii. Obama a precizat că nu va da înapoi din cauza celor care se opun reformei sănătăţii din motive politice: "Nu ştiu dacă sunteţi de acord cu mine, dar cred că vremea discuţiilor în contradictoriu a trecut, vremea jocurilor politice a trecut, a venit vrea să acţionăm, a venit vremea ca fiecare american să aibă asigurare medicală."

În acest timp, mii de conservatori americani, nemulţumiţi de reforma în sănătate propusă de preşedintele Obama, au protestat în faţa Capitoliului. Aceştia cred că un sistem public de asigurări medicale împinge ţara spre socialism. "Cred că această administraţie va falimenta ţara şi mă aflu aici ca să protestez şi să fac ce pot în claitate de cetăţean american ca să-mi apăr drepturile?, spune unul din protestatari.

În prezent, aproape 50 de milioane de americani nu beneficiază de asigurări medicale. Zilnic, aproape 14.000 de americani îşi pierd asigurările de sănătate. Estimată la 900 de miliarde de dolari pentru următorii zece ani, reforma sănătăţii propusă de preşedintele Obama ar permite accesul tuturor americanilor la îngrijiri medicale.



Antena 3

×
Subiecte în articol: protest Barack Obama
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close