Antena 3 CNN Externe MII DE cadre didactice au protestat la Varşovia împotriva "privatizării" educaţiei

MII DE cadre didactice au protestat la Varşovia împotriva "privatizării" educaţiei

MII DE cadre didactice au protestat la Varşovia împotriva "privatizării" educaţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
23 Noi 2013   •   16:49
Aproximativ 20.000 de cadre didactice s-au reunit sâmbătă la Varşovia pentru a-şi apăra drepturile sociale câştigate şi a denunţa "o privatizare" a educaţiei, prevăzute, potrivit lor, de către Guvernul de centru al Poloniei, relatează AFP, conform Mediafax.
Manifestanţii au agitat banderole cu sloganuri ca "Ajunge cu modificările care dăunează învăţământului", "Stop economiilor" sau "Gândeşte mai întâi şi apoi reformează".
Itinerariul coloanei trece pe la Parlament, Ministerul Educaţiei şi sediul premierului, unde urma să fie depusă o scrisoare care critică proiectul de amendare a legii învăţământului.
Conform proiectului, comunele vor avea dreptul să cedeze controlul pe care-l exercită asupra şcolilor unor societăţi sau persoane fizice. În plus, textul autorizează şcolile să angajeze cadre în condiţiile prevăzute de Codul Muncii, ci nu în condiţiile statutului cadrelor didactice, care le garantează avantaje sociale profesionale.
"Ne opunem în mod absolut posibilităţii de a preda (mediului) privat şcolile, orfelinatele şi instituţiile pentru copii", a declarat pentru televiziunea publică Slawomir Broniarz, preşedintele centralei sindicale ZNP.
"Acest lucru ne va lăsa fără locuri de muncă", a avertizat el.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close