Antena 3 CNN Externe Mii de copii au fost în pericol. O jucărie-surpriză a pus în alertă maximă toate țările europene

Mii de copii au fost în pericol. O jucărie-surpriză a pus în alertă maximă toate țările europene

Un inspector vamal din Finlanda a descoperit în toamna anului 2017 un transport suspect de sticle de suc. Aceste sticle erau însoțite de o mică jucărie și după mai multe teste laboratorul vămii finlandeze a confirmat că jucăriile prezentau pericol de sufocare. 

Mii de copii au fost în pericol. O jucărie-surpriză a pus în alertă maximă toate țările europene
Sursa foto: Pixabay.com
22 Iun 2020   •   22:45

Jucăria era mică și putea să fie înghițită cu ușurință, declară Mikko Kontiainen de la Laboratorul Autorității Vamale. „Exista riscul ca un copil de vârstă mică să se poată îneca”, adaugă acesta.

Finlanda a activat atunci rapid sistemul de alertă la nivel european, amintește europa.eu. În zilele următoare, autoritățile naționale din întreaga Uniune Europeană au acționat pentru a retrage sticlele de suc din magazine.

O jucărie-surpriză a pus în alertă toate țările europene. Mii de copii de vârstă mică au fost feriți de pericol

Datorită unui sistem de alertă la nivelul întregii Europe, mii de copii de vârstă mică au fost feriți de pericol. Jucăria părea inofensivă, însă nu a îndeplinit standardele de siguranță. 

„Până în martie 2018, numai în Finlanda au fost distruse, sub supravegherea noastră, 24.770 de sticle în total”, spune Jonna Neffling, inspector vamal. Zeci de alerte sunt emise anual la nivel european.

 

×
Subiecte în articol: sufocare Finlanda jucarie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close