Antena 3 CNN Externe Mii de oameni au manifestat pe străzile Parisului pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Mii de oameni au manifestat pe străzile Parisului pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Mii de oameni au manifestat pe străzile Parisului pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
17 Dec 2012   •   07:57

Mii de oameni au îndurat temperaturile scăzute şi la Paris, ca să manifesteze pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.  Un proiect de lege urmează să fie dezbătut în Parlament, luna viitoare, şi este una dintre promisiunile făcute de Francois Hollande în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta susţinerea faţă de legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, după ce în urmă cu câteva zile subiectul a stârnit proteste de amploare în Franţa. Printre demonstranţi s-au aflat şi membri ai partidelor de stânga, sindicalişti şi voluntari ce militează pentru recunoaşterea minorităţilor sexuale.

Demonstranţii i-au cerut preşedintelui francez, Francois Hollande, să îşi onoreze promisiunile făcute în campania prezidenţială.

Ultimele sondaje arată că 60 % dintre francezi sprijină căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în timp ce doar 46 de procente sunt de acord ca aceste cupluri să adopte copii. Proiectul de lege va fi dezbătut în Parlament luna viitoare.


×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close