Antena 3 CNN Externe Mii de oameni au protestat împotriva războiului din Irak, la Washington (VIDEO)

Mii de oameni au protestat împotriva războiului din Irak, la Washington (VIDEO)

Mii de oameni au protestat împotriva războiului din Irak, la Washington (VIDEO)
Sursa foto: demonstratii
21 Mar 2010   •   11:30

Militanţii pacifişti americani au comemorat, sâmbătă, printr-un marş de protest la Washington, şapte ani de la intervenţia armată în Irak. Cu excepţia acestei manifestaţii, aniversarea a trecut în mare parte neobservată în Statele Unite.

Câteva mii de oameni au scandat lozinci împotriva războiului, în cadrul unei defilări din centrul capitalei federale, până la Casa Albă. Ei au cerut retragerea trupelor americane atât din Irak, cât şi din Afganistan.

Participarea a fost mult mai redusă decât la manifestaţiile similare din anii trecuţi, dar militanţii erau la fel de hotărâţi.

Printre demonstranţi s-au aflat şi veterani de război care, după experienţa lor pe front, s-au convins că nimic nu se poate rezolva pe calea armelor.

La finalul marşului, militanţii au depus simbolic, la gardul Casei Albe, sicrie învelite în drapele irakiene şi afgane. Câţiva s-au întins pe iarbă pentru a simboliza victimele războiului. Poliţia i-a anunţat imediat că li s-a ridicat autorizaţia de a manifesta.

Au fost reţinute cel puţin opt persoane, printre care mama unui militar ucis în Irak, devenită lider al mişcării împotriva războiului.



Antena 3


×
Subiecte în articol: militanti Irak razboi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close