Mii de oameni au protestat în favoarea refugiaţilor

29 Aug 2015   •   21:50
Mii de oameni au protestat în favoarea refugiaţilor

Câteva mii de oameni - 1.000, potrivit poliției, 5.000, potrivit organizatorilor - au defilat sâmbătă la Dresda (Saxonia, est) pentru a le ura "bun venit" refugiaților din acest land, teatru al unor incidente xenofobe, informează Agerpres.

Purtând cu ei o pancartă cu mesajul "Împiedicați astăzi pogromurile de mâine", manifestanții care au răspuns unui apel al organizației de luptă împotriva extremei drepte, Alianța Antinazistă, au defilat fără incidente în timp ce forțele de ordine erau prezente în număr mare și în echipament de luptă. Manifestații au cântat 'Say it loud, say it clear, refugees are welcome here' (spuneți clar și răspicat, refugiații sunt bine veniți aici).

În Saxonia, land a cărui capitală este Dresda, s-au înregistrat mai multe incidente grave având ca țintă refugiații. La Heidenau, oraș cu 16.000 de locuitori, situat la câțiva kilometri sud de Dresda, ciocnirile între polițiști și militanții de extremă dreaptă care manifestau împotriva centrului de refugiați din oraș s-au soldat cu câteva zeci de răniți, la sfârșitul săptămânii trecute.

x close