Antena 3 CNN Externe Mii de oameni au protestat la Seul faţă de summitul G20

Mii de oameni au protestat la Seul faţă de summitul G20

Mii de oameni au protestat la Seul faţă de summitul G20
Sursa foto: AFP / Mediafax Foto
12 Noi 2010   •   13:34

Incidente în Seul, înainte de summitul G20. 10.000 de oameni s-au ciocnit cu poliţia din capitala sud-coreeană. Oamenii au ieşit în stradă pentru locuri de muncă mai bine plătite şi liberalizarea comerţului. Liderii statelor cu cele mai puternice economii din lume discută modalităţile de atenuare a dezechilibrelor economice mondiale. Unul din principalele puncte de pe agendă este aşa-numitul "război al valutelor".

Oamenii simpli nu au fost impresionaţi de agenda liderilor care şi-au dat întâlnire la Seul pentru Summitul G20. Sudcoreenii cer un trai mai bun şi spun că nu sunt interesaţi de negocierile pe teme nucleare.

“Oameni din toată lumea sunt nefericiţi acum. Este o sărăcie globală şi liderii lumii trebuie să înţeleagă că trebuie să facă ceva în sensul ăsta acum”, a spus un protestatar.

Negocierile în care sunt implicate China, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia, Rusia şi Statele Unite au ca scop să determine regimul comunist nord-coreean să renunţe la ambiţiile sale nucleare, în schimbul unui ajutor energetic important. Washingtonul şi Phenianul au ajuns deja la un acord de cooperare, chiar dacă ambele părţi avertizează că vor exista şi disensiuni între ele.

Oficialii sud coreeni fac tot posibilul ca să se asigure că totul va fi perfect în timpul summitului. Seulul va folosi chiar peştişori aurii pentru a se asigura de puritatea apei din toalete.

 


×
Subiecte în articol: summit G20 seul protest
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close