Antena 3 Externe MII DE OAMENI au protestat la Washington împotriva programelor NSA

MII DE OAMENI au protestat la Washington împotriva programelor NSA

de G.S.    |    27 Oct 2013   •   09:59
MII DE OAMENI au protestat la Washington împotriva programelor NSA
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
'Opriţi spionajul în masă', 'Închideţi Big Brother': câteva mii de persoane s-au reunit sâmbătă la Washington pentru a solicita o nouă lege care să reformeze programele de monitorizare ale NSA, considerate că aduc atingeri vieţii private, transmite AFP, conform Agerpres.
 
La douăsprezece ani de la adoptarea Patriot Act, celebrul text votat pe fondul atacurilor teroriste de la 11 septembrie pentru a spori competenţele serviciilor secrete în domeniul monitorizării comunicaţiilor, circa 4.500 de persoane, conform organizatorilor, au manifestat sub ferestrele Capitoliului, sediul Congresului american, solicitând încheierea 'spionajului american' şi a 'minciunilor'.
 
Arborând bannere turcoaz pe care puteau fi citite mesaje precum 'Nu ne mai supravegheaţi', manifestanţii au transmis Congresului o petiţie semnată pe internet de peste 575.000 de persoane prin care le solicită aleşilor americani să 'elimine orice urmă de îndoială cu privire la amploarea programelor de spionaj ale NSA', Agenţia de Securitate Naţională.
 
Agenţia specializată în interceptarea comunicaţiilor se află sub tirul criticilor în urma dezvăluirilor făcute de fostul său consultant Edward Snowden, actualmente refugiat în Rusia, referitoare la programele de monitorizare a internetului şi metadatelor telefonice a milioane de americani, vizând de asemenea expaţi şi conducători politici ai unor ţări aliate, printre care Franţa şi Germania.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close