x close

Mii de persoane au ieşit pe străzile din Portugalia: Afară FMI!

de G.S.    |    13 Mai 2012   •   12:19
Mii de persoane au ieşit pe străzile din Portugalia: Afară FMI! 416 Foto: INTACT Images/EPA

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în Portugalia, în cadrul unei zile mondiale de acţiune pentru a marca prima aniversare a mişcării "Indignaţilor", relatează AFP.
   
La Lisabona, aproximativ 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au defilat pin centrul capitalei. "Primăvară globală, protest internaţional", "Ideile coboară în stradă", se putea citi pe pancartele afişate de manifestanţi.
   
"Această zi este pentru noi sărbătorirea unui an de luptă şi acum oamenii înţeleg necesitatea urgentă de a reacţiona", a declarat un reprezentant al mişcării, Joao Camargo.
   
Recesiunea s-a agravat în Portugalia, iar şomajul, a cărui rată depăşeşte în prezent 15 la sută din populaţia activă, afectează 35 la sută dintre tineri, în urma măsurilor de austeritate aplicate de Guvern în schimbul unui ajutor de 78 de miliarde de euro, acordat în mai 2011 de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
   
"Afară FMI", "Afară Passos", se putea citi pe mai multe pancarte, într-o referire la premierul Pedro Passos Coelho.
   
"Premierul este complet deconectat de realitate. Sunt peste 1,5 milioane de şomeri în Portugalia şi pentru fiecare este o dramă personală", a comentat Joao Camargo.
   
Sute de persoane au manifestat de asemenea în alte oraşe, în special la Porto (nord), Coimbra (centru) şi Faro (sud).

Citeşte mai multe despre:

Portugalia FMI manifestanti aniversare premier
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati