Antena 3 Externe Mii de persoane au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex

Mii de persoane au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex

18 Apr 2013   •   15:24
Mii de persoane au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex Foto: Agerpres/Xinhua

Câteva mii de persoane care se opun proiectului de lege ce oferă dreptul la căsătorie şi adopţie cuplurilor de acelaşi sex au defilat miercuri seara, la Paris, în apropiere de Adunarea Naţională, pentru a doua seară consecutiv, iar la sfârşitul reuniunii au avut loc ciocniri, informează AFP.
   
Noua manifestaţie a avut loc după câteva ore de la începerea miercuri după-amiază a examinării în a doua lectură a proiectului de lege în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez.
   
Manifestanţii - 2.400, potrivit poliţiei; 8.000, potrivit organizatorilor -, fluturau obişnuitele steaguri albastre şi roz, scandând "Hollande, legea ta, nu o vrem" la adresa preşedintelui francez François Hollande sau "Un tată, o mamă, este elementar".
   
Manifestaţia, organizată de colectivul La Manif pour Tous, a fost autorizată până la ora locală 22.00 (23.00, ora României), dar sute de manifestanţi au vrut să rămână până mai târziu. În jurul orei locale 22.30 (23.30, ora României), unii manifestanţi a încercat să forţeze barajele poliţiei instalate în faţa unei străzi care duce către Adunarea Naţională.
   
Ei au aruncat cu sticle incendiare şi pietre asupra poliţiştilor şi au spart geamurile unei maşini, în timp ce forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene, a constatat AFP.
   
Situaţia s-a mai calmat la puţin timp după miezul nopţii (01.00, ora României).
   
Marţi seara, mii de persoane au manifestat la Paris şi la Versailles, oraş situat în vestul capitalei Franţei, pentru a denunţa decizia Guvernului francez privind devansarea calendarului parlamentar de examinare a acestui proiect de lege.
   
Controversatul proiect de lege ce oferă dreptul la căsătorie şi adopţie pentru cupluri de acelaşi sex a intrat în a doua lectură în Parlamentul francez, într-un climat tensionat.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
sex
Parteneri
x close