Antena 3 CNN Externe Mii de persoane, la parada homosexualilor de la New York

Mii de persoane, la parada homosexualilor de la New York

Mii de persoane, la parada homosexualilor de la New York
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Iun 2011   •   19:01

Mii de persoane în ţinute din cele mai extravagante au invadat, duminică, străzile din New York pentru parada homosexualilor, cea mai veche şi cea mai amplă din lume.

Anul acesta, veselia a fost şi mai mare decât de obicei, deoarece parada a avut loc la doar două zile după legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în statul New York.

Aprobarea legii care le permite să se căsătorească între ei i-a adus în culmea fericirii pe homosexualii din New York. Eroul aclamat de toată lumea a fost guvernatorul statului, cel care semnase legea atât de aşteptată.

Cum era de aşteptat, căsătoria, sub diferitele sale aspecte, a fost tema multor costume sau care alegorice din cortegiu. Dar la paradă nu au luat parte doar homosexuali.

"E fabulos! Am venit tocmai din Florida ca să-i susţinem. Câţiva din cei mai buni prieteni ai mei sunt homosexuali. Iubesc New York-ul şi parada gay!", a spus unui dintre participanţii la paradă.

Guvernatorul statului este văzut deja de presă ca un posibil candidat democrat la preşedinţie, fireşte, după ce Barack Obama îşi va epuiza mandatele. Homosexualii pot conta şi pe alţi politicieni care au ţinut să ia parte la paradă, cu gândul la viitoarele alegeri.

"Salut pe toată lumea. Trăiască mândria şi egalitatea! Acestea sunt lucrurile în care crede America!", a spus Charles Schumer.

Parada a atras la New York o mulţime de turişti, iar noua lege ar putea aduce şi mai mulţi: se estimează că, în următorii trei ani, aici se vor căsători peste 60.000 de cupluri de acelaşi sex, din care două treimi venite din alte părţi ale Statelor Unite.

 


×
Subiecte în articol: gay New York casatorie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close