x close

Mii de persoane sunt anchetate în Turcia, pentru mesajele postate pe rețelele de socializare

24 Dec 2016   •   18:37
Mii de persoane sunt anchetate în Turcia, pentru mesajele postate pe rețelele de socializare

Autorităţile turce investighează circa 10.000 de persoane pentru activităţi de 'propagandă teroristă' sau 'injurii' aduse responsabililor guvernamentali pe reţelele de socializare, la care accesul a fost serios perturbat săptămâna aceasta, a anunţat sâmbătă Ministerul turc de Interne într-un comunicat citat de AFP. 

Aceste anchete se înscriu în cadrul 'luptei împotriva terorismului, care continuă cu hotărâre peste tot, inclusiv pe reţelele de socializare', se menţionează în textul difuzat, care precizează că, dintre cele circa 10.000 de persoane investigate, peste 1.600 au fost plasate în arest preventiv în perioada care a trecut de la lovitura de stat eşuată din luna iulie. 

Autorităţile de la Ankara sunt adesea acuzate că restrâng accesul la reţelele de socializare după anumite evenimente, cum ar fi atentatele, invocând prevenirea răspândirii unor informaţii de natură să 'aducă atingere securităţii Statului'. 

La fel s-a întâmplat săptămâna aceasta după asasinarea ambasadorului rus la Ankara şi după ce gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat joi o înregistrare video ce arată cum doi soldaţi turci sunt arşi de vii.

Potrivit AFP, în prezent Twitter sau YouTube sunt accesate dificil din Turcia. De asemenea, un organism care supraveghează funcţionarea internetului în această ţară, Turkey Blocks, a semnalat vineri că se accesează cu greutate şi reţelele VPN, folosite de obicei pentru a ocoli restricţiile privind accesul la reţelele de socializare. 

În pofida acestor perturbări, înregistrarea difuzată de SI este intens comentată pe reţelele de socializare. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

turcia ancheta mesaje Facebook
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati