Antena 3 CNN Externe Mii de zboruri europene, inclusiv din şi către România, afectate de erupţia unui vulcan în Islanda (VIDEO)

Mii de zboruri europene, inclusiv din şi către România, afectate de erupţia unui vulcan în Islanda (VIDEO)

Mii de zboruri europene, inclusiv din şi către România, afectate de erupţia unui vulcan în Islanda (VIDEO)
15 Apr 2010   •   14:52

Mii de zboruri europene sunt anulate din cauza unui nor de cenuşă. Marea Britanie şi Danemarca şi-au închis spaţiul aerian, iar decizia afectează şi curse aeriene din şi către România.

Două curse de la Bucureşti spre Londra şi Dublin au fost amânate din cauza norului de cenuşă. Un alt zbor de la Londra, care trebuia să ajungă pe aeroportul Henri Coandă la ora 18.00, a fost reprogramat pentru vineri la prânz.

Primii care şi-au închis spaţiul aerian din cauza cenuşii vulcanice din Islanda au fost oficialii din Marea Britanie. Autorităţile de la Londra au anunţat că toate zborurile sunt oprite până la 20:00, ora României.

"Am fost să ne îmbarcăm dar ne-au spus că nimic nu pleacă din Marea Britanie, niciun fel de avion", a spus unul dintre pasageri.

La câteva minute, un anunţ similar a fost făcut şi de Danemarca. Erupţia vulcanică din Islanda a dus la suspendarea a zeci de zboruri şi în ţările scandinave. Mii de pasageri din toată Europa au rămas blocaţi pe aeroporturi.

Restricţiile au fost impuse de oficiali după o alertă emisă de serviciile meteorologice. Specialiştii au avetizat că norul de cenuşă ar putea limita foarte mult vizibilitatea, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru aparatele de zbor.



Vulcanul din Islanda, situat sub un gheţar, a erupt pentru a doua oară în mai puţin de o lună. Experţii spun că erupţia este de cel puţin zece ori mai puternică decât cea anterioară. 800 de localnici au fost evacuaţi după ce topirea bruscă a gheţii a scos din matcă râurile de la poalele vulcanului.



Antena 3


×
Subiecte în articol: eruptie vulcan Islanda zboruri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close