Antena 3 CNN Externe Mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetiţa născută printre dărâmăturile cutremurului din Siria

Mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetiţa născută printre dărâmăturile cutremurului din Siria

Fetiţa din Siria care s-a născut printre dărâmături, în urma cutremurului, şi a cărei mamă a murit după naştere şi-a găsit o familie care să o îngrijească.

Mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetiţa născută printre dărâmăturile cutremurului din Siria
Sursa foto: Twitter
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2023   •   09:58

Mii de oameni se oferiseră să o adopte pe fetiţă, după ce întreaga familie i-a murit în urma seismului din Turcia şi Siria

Acum, un frate al bunicului o va îngriji pe micuţa Aya, care în arabă înseamnă "un semn de la Dumnezeu".

Salah al-Badran, un frate al bunicului, o va lua în îngrijire după ce va fi externată din spital.

Cu toate acestea, şi locuinţa bărbatului din oraşul Jenderis din nord-vestul Siriei a fost distrusă. 

El şi familia sa au reuşit să scape din clădirea cu un etaj, dar acum el şi ceilalţi membri ai gospodăriei sale de 11 persoane stau într-un cort, a declarat el pentru Associated Press.

Salvatorii din Jenderis au găsit-o pe Aya luni după-amiază, la peste zece ore de la cutremur, în timp ce săpau printre ruinele blocului cu cinci etaje în care locuiau părinţii ei. 

Îngropată sub beton, fetiţa era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, Afraa Abu Hadiya, care a murit împreună cu soţul ei şi cu ceilalţi patru copii ai lor. Bebeluşul a fost dus de urgenţă la spital în oraşul apropiat, Afrin.

Potrivit BBC, mii de oameni se oferiseră să o adopte pe fetiţa născută sub ruine, după ce imaginile cu un bărbat alergând din dărâmături cu bebeluşul plin de praf au devenit virale.

Managerul spitalului din Afrin, Khalid Attiah, a spus că a primit zeci de telefoane de la oameni din toată lumea care vor să o adopte pe Aya.

Dr. Attiah, care are o fetiţă cu doar patru luni mai mare decât Aya, a afirmat: "Nu voi permite nimănui să o adopte acum. 

Până când familia ei îndepărtată se va întoarce, o tratez ca pe unul dintre copiii mei". Deocamdată, soţia acestuia o alăptează, ca şi pe fiica lor.

https://twitter.com/Talhaofficial01/status/1622665033309200387?s=20&t=PzK0vY7MPfb_S1uNv-raCQ

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close