Antena 3 CNN Externe Miliardarul John Paulson s-ar putea muta în Puerto Rico, pentru a profita de o facilitate fiscală

Miliardarul John Paulson s-ar putea muta în Puerto Rico, pentru a profita de o facilitate fiscală

Miliardarul John Paulson s-ar putea muta în Puerto Rico, pentru a profita de o facilitate fiscală
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
11 Mar 2013   •   21:02

Miliardarul John Paulson, new-yorkez cu vechime, s-ar putea muta în Puerto Rico, pentru  a profita de o nouă lege care scuteşte noii rezidenţi de plata taxelor şi să scape astfel de impozitarea câştigurilor aduse de cei 9,5 miliarde de dolari investiţi în fonduri de hedging, scrie Bloomberg.

 
Alţi 10 americani bogaţi au profitat de această lege din Puerto Rico, introdusă acum un an, a declarat Alberto Baco Bague, secretar pentru Dezvoltare Economică şi Comerţ în această ţară.
   
Paulson, în vârstă de 57 de ani, a căutat recent o proprietate de lux în suburbia Condado a oraşului San Juan, unde un penthouse cu şase locuri de parcare subterane costă 5 milioane de dolari.
   
Potrivit celui mai recent top Forbes privind miliardarii lumii, Paulson are o avere estimată la 11,2 miliarde de dolari.
   
Reprezentanţii companiei Paulson & Co au refuzat să comenteze.
   
Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Paulson nu a luat încă o decizie.
   
Persoane bogate din Statele Unite şi Europa decid să se mute în alte ţări, în condiţiile în care guvernele au majorat taxele pe veniturile ridicate, pentru reducerea deficitelor bugetare.

Actorul Gerard Depardieu a părăsit Franţa anul trecut pentru Belgia, iar miliardarul Bernard Arnault, care conduce grupul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, a solicitat cetăţenie belgiană, după ce preşedintele francez Francois Hollande a cerut introducerea unei taxe de 75% pentru milionari.
  


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close