Antena 3 CNN Externe Miliardarul rus Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia. Ce avere are magnatul

Miliardarul rus Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia. Ce avere are magnatul

Miliardarul rus Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia. Ce avere are magnatul
Sursa foto: Foto: sharequotes.us
de M.Z.    |    19 Apr 2012   •   18:51

Magnatul Alisher Usmanov, cu afaceri în sectorul minier, a devenit cel mai bogat om din Rusia în acest an, cu o avere de 18,1 miliarde de dolari.

În ediţia anterioară a topului realizat de Forbes Rusia, Usmanov s-a situat pe locul cinci, cu 17,7 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, şi un acţionar important al clubului britanic de fotbal Arsenal, l-a depăşit pe Vladimir Lisin, care a deţinut prima poziţie în 2010 şi 2011. Averea lui Lisin, aflat acum pe locul doi, a scăzut de la 24 de miliarde de dolari anul trecut la 15,9 miliarde de dolari.

Alexei Mordaşov, principalul acţionar şi drector general al Severstal, se află pe trei în lista Forbes, cu 15,3 miliarde de dolari.

Mikhail Prokhorov, fost candidat în alegerile prezidenţialer din martie şi proprietarul grupului Onexim, a coborât de pe locul trei pe şapte, după ce averea lui s-a contractat de la 18 miliarde de dolari la 12,4 miliarde de dolari.

Pe patru se află Vladimir Potanin, care deţine compania de investiţii Interros, cu o avere de 14,5 miliarde de dolari, urmat de Vagit Alekperov, acţionar important şi director general la LUKoil, cu 13,5 miliarde de dolari şi Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group, cu 13,4 miliarde de dolari.

Ultimele trei locuri din top zece sunt ocupate de Viktor Vekselberg, cu 12,4 miliarde de dolari, Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, cu 12,1 miliarde de dolari, şi Leonid Mikhelson, acţionar important la compania de gaze naturale Novatek, cu 11,9 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Rusia avere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close