Antena 3 CNN Externe Milioane de persoane ar putea rămâne fără ajutoare alimentare, din lipsă de fonduri

Milioane de persoane ar putea rămâne fără ajutoare alimentare, din lipsă de fonduri

Milioane de persoane ar putea rămâne fără ajutoare alimentare, din lipsă de fonduri
10 Aug 2015   •   08:18

Distribuția de ajutoare alimentare la peste două milioane de persoane din Irak riscă să se oprească în două luni din cauza lipsă de fonduri, a avertizat la sfârșitul săptămânii trecute coordonatoarea operațiunilor umanitare ale Națiunilor Unite pentru această țară, relatează Agerpres.

După ce anul trecut gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a început să cucerească vaste regiuni din Irak, peste trei milioane de persoane au fost nevoite să își părăsească locuința, situație ce a antrenat o criză umanitară majoră în această țară.

"Aprovizionarea cu hrană, care ține în viață peste două milioane de persoane, va înceta în octombrie. Avem aproximativ opt săptămâni pentru a evita să se întâmple așa ceva", a declarat Lise Grande.

"La ora actuală, le permite familiilor să își completeze necesarul de hrană. Este de așteptat ca aceste nevoi să crească în mod considerabil atunci când ajutorul va înceta", a adăugat ea.

La începutul lunii iunie, ONU a lansat un apel la donații pentru colectarea a 500 de milioane de dolari cu scopul de a finanța criza umanitară din Irak.

×
Subiecte în articol: alimente mancare Irak
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close