Antena 3 CNN Externe Milioane de lalele, așezate în piața din Kiev. Florile formează un trident, simbolul Ucrainei

Milioane de lalele, așezate în piața din Kiev. Florile formează un trident, simbolul Ucrainei

Peste 1,5 milioane de lalele rămase de la Ziua Internațională a Femeii, când mall-ul care găzduiește magazinul din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, au fost așezate în piața Sfânta Sofia, din capitala Ucrainei.

Milioane de lalele, așezate în piața din Kiev. Florile formează un trident, simbolul Ucrainei
Sursa foto: Captura Youtube/Nocomment
de Mia Lungu    |    20 Mar 2022   •   19:27

Evenimentul a fost pus la cale de designerul Kateryna Mamonova, de sora ei geamănă Olena și de prietenii lor din Kiev

Voluntari de toate vârstele au așezat lalele de toate culorile pentru a forma o suliță cu trei vârfuri, simbolul Ucrainei, în piața Sfânta Sofia, din Kiev, scrie BBC.

"Tridentul este un simbol străvechi al unității Ucrainei și vrem să transmitem lumii un mesaj despre frumusețea păcii", explică Katerina, în timp ce tineri și bătrâni se plimbă cu brațele pline de flori.

De asemenea, Katerina transmite mesajul că, în ciuda tuturor sirenelor de raid aerian și a focurilor de artilerie rusească de la periferia Kievului, ucrainenii sunt aici și aici vor rămâne.

"Bunicii și străbunicii mei s-au născut și au murit în acest oraș. Pentru mine, Kievul este inima mea", declară restauratoarea Tetiana Mitrofanova, una dintre organizatoare. Este încălțată în cizme roșii strălucitoare și îmbrăcată cu o salopetă galbenă și berete albastre, culorile Ucrainei.

"Fac o mulțime de lucruri mici", spune ea, enumerând modul în care ajută la hrănirea oamenilor și la ajutorarea celor strămutați din orașe precum Mariupol și Harkov, unde luptele fac ravagii. 

"Toată lumea își joacă rolul".

Lalelele vor fi duse și la spitalele din oraș, pentru a împărtăși veselia.

×
Subiecte în articol: lalele Kiev flori Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close