Antena 3 CNN Externe Milionarii germani își mută averile în Elveția înaintea alegerilor de duminică

Milionarii germani își mută averile în Elveția înaintea alegerilor de duminică

De teama unei eventuale victorii a partidelor de stânga la alegerile de duminică, milionarii germani au început să-și transfere averile în afara țării.

Milionarii germani își mută averile în Elveția înaintea alegerilor de duminică
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    24 Sep 2021   •   23:16

Alegerile de duminică din Germani au pus pe jar oamenii de afaceri care se tem de o înăsprire a regimului taxelor și impozitelor pentru anumite categorii sociale. Așa că cei foarte bogați preferă să își protejeze averile.

Aceștia au început să își transfere activele în Elveția, care este văzută ca un loc atractiv, în ciuda eforturilor țării de a scăpa de imaginea de refugiu pentru milionari.

Pe agenda politică a opoziției de stânga sunt incluse introducerea unei taxe pe avere și înăsprirea legislației cu privire la moșteniri.

Și nu poate fi o coincidență că datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acţiuni, obligaţiuni sau produse financiare.

Tensiunile geopolitice şi temerile legate de consecinţele economice ale pandemiei COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveţiei.

Cifrele mai recente nu sunt disponibile, dar persoanele din interior au declarat că depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: Germania Elvetia avere alegeri
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close