Antena 3 CNN Externe Militanta ecologistă care l-a stropit pe ministrul britanic al Comerţului cu un lichid verde, arestată

Militanta ecologistă care l-a stropit pe ministrul britanic al Comerţului cu un lichid verde, arestată

Militanta ecologistă care l-a stropit pe ministrul britanic al Comerţului cu un lichid verde, arestată
Sursa foto: ministrul britanic al Comerþului
08 Mar 2009   •   19:04

Militanta ecologistă care l-a stropit pe ministrul britanic al Comerţului, Peter Mandelson, cu un lichid verde a fost arestată, anunţă inthenews.co.uk.

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor din Londra, Leila Deen, în vârstă de 29 de ani, ?a fost arestată de ofiţeri din Westminster CID şi a fost invitată să se întoarcă la secţia de poliţie din centrul Londrei la o dată ulterioară, la începutul lunii aprilie". Sâmbătă, femeia s-a prezentat singură la o secţe de poliţie din centrul Londrei.

Ministrul Comenrţului nu-şi poate explica cum Deen a putut să treacă de dispozitivul de securitate de la Royal Society. Mandelson a mai dezvăluit că în urma atacului a rămas cu o "uşoară iritaţie" pe faţă.

Vineri, ministrul Comerţului britanic a fost stropit pe faţă cu un lichid de culoare verde. El a fost stropit cu substanţa necunoscută de o tânără ecologistă. Oficialul tocmai ajunsese la o conferinţă pe tema emisiilor de dioxid de carbon.

Grupul din care făcea parte tânăra militează împotriva construirii unei noi piste de aterizare la aeroportul londonez Heathrow.

Guvernul de la Londra a aprobat construcţia pistei luna trecuta. Potrivit tinerei protestatare, atacul reprezinta o ultima încercare a activiştilor de mediu de a atrage atenţia asupra problemei.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arest
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close