Antena 3 CNN Externe Militanţi Al-Qaeda s-ar fi alăturat protestelor din Egipt

Militanţi Al-Qaeda s-ar fi alăturat protestelor din Egipt

Militanţi Al-Qaeda s-ar fi alăturat protestelor din Egipt
Sursa foto: Foto: independentsentinel.com
de M.Z.    |    30 Iul 2013   •   09:57
Mai mulţi militanţi al-Qaeda s-ar fi alăturat egiptenilor la protestul declanşat pe o perioadă nedeterminată în piaţa al-Nahda, de lângă Universitatea din Cairo, ce este ocupată de susţinători ai mişcării Fraţii musulmani şi ai preşedintelui îndepărtat de la putere de armată, Mohamad Morsi, scrie presa locală, potrivit Agerpres.
 
Publicaţia egipteană se bazează în relatarea sa pe discursul unui manifestant susţinut la tribună principală din piaţă. 
 
"Aderarea grupării Al-Qaeda la acţiunea de protest este necesară, pentru că aceşti oameni au o mare experienţă în probleme de organizare a apărării împotriva oricărui atac, la care ar putea fi expusă piaţa", a explicat acesta. 
 
În ultimele zile, potrivit unor martori, în al-Nahda a crescut numărul steagurilor negre ale Al-Qaeda, agitate în piaţă. 
 
Manifestanţii care ocupă piaţa au reuşit să ridice la limitele acesteia baricade din saci de nisip, cărămizi şi vergi metalice, care sunt aduse de camioane. În piaţă se poate pătrunde doar trecând câteva puncte de control amplasate şi păzite de protestatari. 
 
Actualele autorităţi egiptene au cerut în mod repetat manifestanţilor de lângă moscheea Rabia al-Adawiya şi din zona Universităţii din Cairo să se disperseze pe la casele lor, dar protestatarii se supun doar liderilor Fraţilor musulmani, care zilnic fac apel prin intermediul Internetului să continue acţiunile de protest. 
 
Ministerul egiptean de Interne a avertizat deja că acţiunile de protest din Rabia al-Adawiya şi al-Nahda vor fi oprite prin forţă în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: al-Qaeda proteste Egipt proteste egipt
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close