Antena 3 CNN Externe Militanţii Greenpeace s-au autoinvitat la summitul UE

Militanţii Greenpeace s-au autoinvitat la summitul UE

Militanţii Greenpeace s-au autoinvitat la summitul UE
10 Dec 2009   •   23:34

Militanţii Greenpeace s-au autoinvitat joi la summitul şefilor de stat şi de guvern de la Bruxelles, desfăşurând pentru scurtă vreme bannere prin care făceau apel la Europa "să salveze Copenhaga, relatează AFP, citată de Agerpres. În ciuda măsurilor de securitate draconice, trei sau patru militanţi ai organizaţiei ecologiste au sărit dintr-o camionetă chiar în faţa clădirii unde începuseră să sosească liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

"Treziţi-vă, treziţi-vă!", au scandat ei înainte de a fi îndepărtaţi rapid de agenţii de securitate. Liderii europeni vor încerca joi şi vineri să ajungă la un acord imediat privind alocarea unui ajutor de circa 6 miliarde de dolari într-o perioadă de trei ani, începând cu 2010, pentru ţările sărace, în scopul combaterii încălzirii globale.

De asemenea, liderii Celor 27 ar trebui, în cadrul aceluiaşi summit, să-şi depăşească divergenţele într-o altă chestiune cheie: trebuie Europa să-şi asume un rol de prim-plan în discuţiile internaţionale, revizuind obiectivul său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la 20% la 30% până în 2020?

Agerpres

×
Subiecte în articol: Copenhaga
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close