Antena 3 CNN Externe Un fost militar francez care a deschis focul asupra Poliției, împușcat după o urmărire de două zile prin pădure

Un fost militar francez care a deschis focul asupra Poliției, împușcat după o urmărire de două zile prin pădure

Un bărbat implicat într-un schimb de focuri cu poliția în sud-vestul Franței la finele săptămânii trecute a fost împușcat luni, după o urmărire neîntreruptă pe parcursul weekend-ului.

Un fost militar francez care a deschis focul asupra Poliției, împușcat după o urmărire de două zile prin pădure
de Adrian Iclozan    |    31 Mai 2021   •   17:00

Este vorba despre Terry Dupin, 29 de ani, fost militar, care se ascundea într-o zonă împădurită după ce a deschis focul asupra polițiștilor.

El a fost rănit de forțele mobilizate pentru capturarea sa.

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a declarat că suspectul a fost "neutralizat" și le-a mulțumit forțelor de intervenție pentru felul "hotărât" în care au acționat.

"Neutralizat înseamnă că a fost rănit în timpul schimbului de focuri. A fost preluat de echipele de pe ambulanță pentru a fi tratat", a explicat prefectul de Dordogne,  Frédéric Périssat.

Acțiunea de neutralizare a suspectului a început sâmbătă, după o dispută la locuința fostei partenere a lui Dupin, situată în Departamentul Dordogne.

Informațiile anchetatorilor arată că fostul militar a lovit-o pe fosta sa parteneră și a tras asupra prietenului acesteia, apoi asupra polițiștilor, dar nu a rănit pe nimeni. 

După ce a deschis focul asupra polițiștilor chemați să aplaneze scandalul, bărbatul a fugit în pădure înarmat cu un cuțit și o armă de vânătoare cu bătaie lungă.

Pentru a-l neutraliza, au fot mobilizați peste 300 de polițiști, patru vehicule blindate și un elicopter care au "periat" duminică noaptea fâșia de pădure unde se refugiase suspectul.

×
Subiecte în articol: Fost militar Franta
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close