Antena 3 CNN Externe Militar român, rănit în Afganistan: Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv

Militar român, rănit în Afganistan: Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv

Militar român, rănit în Afganistan: Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv
19 Feb 2010   •   10:25

Un militar din Batalionul 33 Manevră dislocat în Afganistan a fost rănit, vineri dimineaţă. În urma incidentului, plutonierul a suferit un traumatism la piciorul drept.

"Un militar din Batalionul 33 Manevră dislocat în Afganistan a fost rănit vineri, 19 februarie, în jurul orei 5.00 (ora României). Un autovehicul HMMWV, aflat într-o misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale remis Mediafax.

"Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul militar din Kandahar. Starea militarului este stabilă. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit", se mai arată în comunicat.

Ministerul Apărării a mai precizat că, în prezent, starea militarului este una stabilă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: militar ranit Afganistan
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close