Antena 3 CNN Externe Militar român, rănit în zona gâtului în Afganistan. MApN: Starea lui este stabilă

Militar român, rănit în zona gâtului în Afganistan. MApN: Starea lui este stabilă

Militar român, rănit în zona gâtului în Afganistan. MApN: Starea lui este stabilă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Dec 2012   •   18:14

O patrulă aparţinând Batalionului 2 Manevră, aflată în misiune de cercetare a unui pod,  pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost atacată cu armament de infanterie, în urma schimbului de focuri caporalul Daniel-Gheorghe Tuică fiind rănit în zona gâtului, starea lui fiind stabilă.
   
Potrivit unui comunicat de presă al MApN, patrula aparţinând Batalionului 2 Manevră a fost atacată, duminică, în jurul orei 14.25 (ora României).
   
"În urma schimbului de focuri, caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului. Militarului i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost evacuat de urgenţă, cu un elicopter MEDEVAC, la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru investigaţii de specialitate, starea lui fiind stabilă", se arată în comunicatul MApN, citat de Mediafax.
   
Militarul, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" şi a mai participat în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2010, menţionează sursa citată.
   
În comunicatul MApN se mai arată că ministrul Corneliu Dobriţiou şi întreaga conducere a ministerului "urmăresc cu atenţie" evoluţia stării de sănătate a caporalului Daniel-Gheorghe Tuică.
   


×
Subiecte în articol: Afganistan MApN
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close