Antena 3 CNN Externe Replica Ucrainei, după apariția unui video în care care soldați ai Kievului par să ucidă un militar rus, grav rănit

Replica Ucrainei, după apariția unui video în care care soldați ai Kievului par să ucidă un militar rus, grav rănit

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că orice presupuse crime de război comise de forțele Kievului împotriva combatanților ruși vor fi investigate. Kuleba a spus însă că trebuie luat în considerare contextul atrocităților de la Bucha.

Replica Ucrainei, după apariția unui video în care care soldați ai Kievului par să ucidă un militar rus, grav rănit
Sursa foto: Telegram, via NYT
de Adrian Iclozan    |    07 Apr 2022   •   18:44

"Nu înțelegi cum e să te simți atunci când vezi imaginile din Bucha, când vorbești cu oameni care au scăpat, știind că o persoană pe care o cunoști a fost violată zile la rând, când afli că soldații ruși violează copii. Aceasta nu este o scuză pentru cei care încalcă regulile războiului de ambele părți ale liniei frontului, dar sunt unele lucruri care, pur și simplu, nu pot fi înțelese. Îmi pare rău", a declarat ministrul ucrainean.

Potrivit BBC, Kuleba a răspuns la o întrebare a unui jurnalist în legătură cu un videoclip care circulă pe rețelele de socializare și care pare să arate forțele ucrainene împușcând mortal un militar rus, grav rănit, căzut la pământ.

El a estimat că armata ucraineană respectă legile războiului, dar a adăugat că s-ar putea să existe "incidente izolate", care vor fi investigate.

Imaginile care au provocat răspunsul ministrului ucrainean au fost filmate pe un drum din vestul capitalei ucrainene, folosit de forțele ruse în retragerea lor, notează BBC.

BBC: Imaginile au fost filmate pe un drum folosit de ruși în timpul retragerii

Videoclipul de 2 minute și 22 de secunde arată patru persoane îmbrăcate în haine militare, întinse la pământ, dintre care una are brațele legate la spate.

Dintre militarii întinși la pământ, trei nu se mișcă, dar un al patrulea pare să fie încă în viață, respirând greu.

Un soldat, a cărui față nu se vede în videoclip, îl împușcă de mai multe ori pe cel aflat la pământ, până când acesta nu mai mișcă.

Camera se deplasează apoi în jurul corpurilor aflate la pământ care sunt, toate, pline de sânge.

Fața unuia dintre morți este vizibilă.

La final, pe fundal se aude "Slava Ukraini" ("Trăiască Ucraina").

Pe brațul unuia dintre camarazii celui care a tras se vede o banderolă în culorile drapelului ucrainean.

BBC a localizat incidentul pe drumul care leagă Dmitrivka de Irpin și Bucha.

Videoclipul a fost semnalat prima dată de cotidianul New York Times, care publică link-ul către canalul Telegram unde a fost încărcat clipul.

Atenție, imagini de o violență extremă, cu puternic impact emoțional!

×
Subiecte în articol: Dmitro Kuleba Bucha Dmitrivka militar rus
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close